Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hongaarse Pogácsa recept
Hongaarse Pogácsa recept

Hongaarse Pogácsa


Ingrediënten


Bereidingswijze


1 Doe de gist en de suiker bij de melk, roer het geheel goed door en laat het staan, totdat stap 2 klaar is.
2 Kneed meel, de helft van de kaas, margarine, zure room, één ei en een eiwit en het zout tot een deeg.
3 Voeg het mengsel van melk, suiker en gist toe en kneed het geheel, totdat er een plakkerig deeg ontstaat.
4 Laat het geheel minimaal een uur, op een warme plek, rusten/rijzen.
5 Rol het deeg uit tot een dunne plak en vouw het deeg daarna samen.
6 Laat het geheel een half uur, op een warme plek, rusten/rijzen.
7 Rol het deeg uit tot een dunne plak en vouw het deeg daarna samen.
8 Laat het geheel een half uur, op een warme plek, rusten/rijzen.
9 Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm.
10 Stans er, m. b. v. een koekjesvorm of klein glas, rondjes uit van ongeveer 3 cm.
11 Leg de deegrondjes op het bakblik en bestrijk ze met eigeel.
12 Strooi de rest van de kaas op de deegrondjes.
13 Bak de pogácsa in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, totdat ze goudgeel zijn. (2 bakplaten)

Serveersuggesties

Voor een ham-kaas variant: Voeg 100 gram fijn gesneden schouderham toe aan het deeg

Allergenen Informatie

Voor dit hongaarse pogácsa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven