Hartige taart met tomaten, uien en geitenkaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg toe het zout en de boter.
    Roer tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
    Doe dan bij een langzaam roeren zoveel ijswater erbij, dat er een grote bal deeg ontstaat.
    Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën.
    Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
    Doe in een pan met dikke bodem en deksel een paar lepels olie en de rozemarijn en de tijm.
    Voeg de uien toe.
    Roer even door en doe deksel op de pan.
    Laat de uien stoven tot ze gaan bruinen in hun eigen vocht op een niet te hoog vuur.
    Dat duurt zo'n 15 minuten of ietsje langer.
    Deksel er af en laat doorbakken tot de uien donker zijn gekleurd.
    Doe nu hetzelfde met de tomaten, tot de tomaten zijn ingedikt tot een saus-achtige structuur.
    Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 22,5 cm
    De deegcirkels worden op het ingesmeerde bakpapier gelegd en dan opgebouwd:
    Het uienmengsel, tomatenmengsel, olijven, kaasblokjes wordt verdeeld over de 2 plakken
    Als we nu ook nog zorgen voor een iets opstaande rand van de plakken deeg, dan loopt de vulling er tijdens het bakken niet af.
    Smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met het ei
    Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten.
    Laat buiten de oven snel volledig afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
312 kcal
15%1248 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%44 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%8 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met tomaten, uien en geitenkaas