Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartige taart met tomaten, uien en geitenkaas recept
Hartige taart met tomaten, uien en geitenkaas recept

Hartige taart met tomaten, uien en geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem in een kom en voeg toe het zout en de boter.
Roer tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
Doe dan bij een langzaam roeren zoveel ijswater erbij, dat er een grote bal deeg ontstaat.
Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeŽn.
Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
Doe in een pan met dikke bodem en deksel een paar lepels olie en de rozemarijn en de tijm.
Voeg de uien toe.
Roer even door en doe deksel op de pan.
Laat de uien stoven tot ze gaan bruinen in hun eigen vocht op een niet te hoog vuur.
Dat duurt zo'n 15 minuten of ietsje langer.
Deksel er af en laat doorbakken tot de uien donker zijn gekleurd.
Doe nu hetzelfde met de tomaten, tot de tomaten zijn ingedikt tot een saus-achtige structuur.
Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 22,5 cm
De deegcirkels worden op het ingesmeerde bakpapier gelegd en dan opgebouwd:
Het uienmengsel, tomatenmengsel, olijven, kaasblokjes wordt verdeeld over de 2 plakken
Als we nu ook nog zorgen voor een iets opstaande rand van de plakken deeg, dan loopt de vulling er tijdens het bakken niet af.
Smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met het ei
Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten.
Laat buiten de oven snel volledig afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige taart met tomaten, uien en geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven