Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties recept
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties recept

Gevulde eieren op 10 verschillende variaties


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Eieren koken, pellen en halveren en de dooiers eruit halen. Eigeel fijnprakken met mayonaise. de gewenste ingrediŽnten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Koud wegzetten.

Variaties vullingen:

* Met tonijn en olijven: 50 gr. gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.

* Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen. Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.

* Met garnalen: 50 gr. grof gehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap. Met een garnaal garneren.

* Met rauwe ham: 50 gr. fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen. Met aspergepunten garneren.

* Met gorgonzola: 50 gr. gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen. Versier het met een reepje tomaat.

* Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is),1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen. Versier het met kervel.

* Met Parmezaansse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen. Garneer met basilicum.

* Met gerookte forel: 50 gr. gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen. Garneer met peterselie.

* Met gerookte zalm: 50 gr. gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen. Garneer met tuinkers.

* Met kaviaar: het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.

Tip:
Alle ingrediŽnten kun je het fijnst krijgen in een keukenmachine. Hierdoor wordt ook het eimengsel gemakkelijker met het toegevoegde ingrediŽnt gemengd. Gebruik voor het vullen van de eieren een spuitzak. Je kunt het ook met een lepel doen maar dan wordt en zie het er niet zo mooi uit.

Natuurlijk kunnen we ook de dooiers vermengen met wat mosterd en wat gesmolten boter en die dan weer terug spuiten in het harde eiwit want een "gewoon" gevuld eitje is ook altijd nog erg lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde eieren op 10 verschillende variaties recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevulde eieren op 10 verschillende variaties heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Leuke variaties op gevulde eieren. Zelf meng ik het mengsel vaak met wat kerriepoeder naar smaak en spuit een rozet in het gehalveerde wit van het ei. Garneren met wat paprikapoeder met een kappertje ... Lees reactie
    George Sindram gaf dit recept op 4 januari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven