Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balkenbrij (pittig en anders gekruid) recept
Balkenbrij (pittig en anders gekruid) recept

Balkenbrij (pittig en anders gekruid)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook het vlees in ongeveer 2 liter water met wat zout tot het vlees zeer gaar is.
Zeef de bouillon en houdt deze licht aan de kook.
Maal het varkenskrabben en hamlappen fijn in de vleesmolen
Snij het spek in kleine blokjes.
Meng het vlees goed door elkaar tot er een homogene massa ontstaat
Kruid de vleesbouillon nu met het rommelkruid en met de andere kruiden.
Over smaak valt niet te twisten, maar zorg ervoor dat de bouillon in dit stadium behoorlijk pittig van smaakt is.
Wanneer er straks het boekweitmeel bijkomt vlakt dit de smaak namelijk weer af.
Voeg het gemalen vlees toe.
Breng het geheel aan de kook.
Vervolgens voeg je al reoent het gezeefde boekweitmeel erdoor.
En nu het geheel roeren tot er een homogene massa ontstaat.
Deze massa zal dik worden en opstijven dat de lepel er in kan blijven staan en het geheel gaar is.
Spoel een stenen of glazen schalen om met water.
Stort daar de gare balkenbrij in de schaal.
Laat het geheel opstijven.
Eerst op een koele plaats dat de ergste warmte er van af is.
Zet het geheel dan in de koelkast tot deze geheel koud is.
Snij balkenbrij in plakken van 1 centimeter dik.
Meng de reuzel en runder vet doorelkaar in gelijke delen
Verhit dit mengsel en bak hierin de balkenbrij aan beide zijde tot er een lekker korstje op zit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit balkenbrij (pittig en anders gekruid) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Balkenbrij (pittig en anders gekruid) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Ik gebruik hiervoor buik- of zijspek niet te mager en ook niet alleen vet spek M.v.g. Jaccor
    Jaccor gaf dit recept op 11 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Las het recept, maar wat word er bedoelt met Spek. spek waar je speklap van snijd of gerookt spek of spekvet kortom welk spek.
    Martin gaf dit recept op 29 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven