Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen) recept
Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen) recept

Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen)


Ingrediënten


12

Bereidingswijze


Maak de 3 lomboks schoon en snij deze in reepjes.
Maak 1 lombok schoon en snipper deze heel fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de gember schoon en rasp deze fijn.
Pers de limoen uit en bewaar het sap.
Snijd de koriander steeltjes en blaadjes zeer fijn.
Pluk de gaar gekookte kip in kleine stukjes uit elkaar.
Voeg de stukjes kip en koriander bij elkaar en meng dit goed door elkaar.
Rooster de sesamzaden in een droge koekenpan tot deze licht kleuren.
Meng de gember, azijn, suiker, kerriepoeder, paprikapoeder, tomaten, en de heel fijn gesnipperde lombok en een goede scheut van limoensap tot een mooie gladde massa.
Voeg eventueel wat water toe tot een mooi gladde kruidenmassa ontstaat en zet het geheel opzij. (niet te dun maken!)
Meng het zelfrijzend bakmeel, kokosmelk en een goede snuf zout in een kom, tot je een plakkerig deeg hebt.
Over te dragen aan een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een lange worst van, voeg een beetje meer bloem toe als het geheel te plakkerig is.
Snijd in 16 even grote stukken, dan plat maken of rol elk in cirkels (ongeveer cm dik).
Voeg het kruidenmengsel toe aan het kipmengsel en schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa ontstaat.
Verdeel het kipmengsel tussen elk van de 16 deegcirkels (reken op ongeveer 1 volle theelepel kip per cirkel).
Zorg ervoor dat u 2 cm van de rand van de cirkel vrij laat.
Trek aan het deeg en vouw de zijkanten over de vulling, knijp de randen aan elkaar om te verzegelen.
Leg de bollen op de kop, dus op de samengevouwen rand, in een licht ingevet vormpje en verdeel de bollen over twee bamboe stoommanden.
Zet een wok op hoog vuur en vul met 2 cm water en breng dit aan de kook.
Als het water eenmaal kookt, plaats je de manden op de top van de wok en dek het geheel af met een deksel.
Stoom het geheel 12 minuten of tot licht, luchtig en gaar.
Neem de bollen uit de vormpjes en strooi de lente-uitjes en pepers, samen met de sesamzaadjes erover.
Serveer met een bollen een pittige saus.

Allergenen Informatie

Voor dit ajam ketumbar bola (kip koriander bollen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ajam Ketumbar Bola (kip koriander bollen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Gewoon eens lekker maken is erg leuk en lekker! M.V.G. Jaccor
    Jaccor gaf dit recept op 16 maart 2015 5 uit 5 sterren
  • Lijkt me erg lekker!
    Tamara19801 gaf dit recept op 25 december 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven