Hamlapjes met prei en champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen.
    Maak de schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Schil de en rasp deze heel fijn.
    Snij het vlees in reepjes.
    Bestrooi het vlees met , en .
    Bestuif het gekruide vlees licht met .
    Verhit de in een grote koekenpan
    Voeg de vleesreepjes toe en bak ze even op een hoog vuur.
    Voeg de preiringen, de gember rasp, de knoflook en de champignonstukjes toe en bak die al roerend mee.
    Schenk de bouillon en de erbij en laat het vlees op laag vuur zachtjes sudderen tot het geheel goed gaar is.
    Breng het gerecht met , en pikant op smaak.
    Geef er rijst, pasta of aardappelpuree en een salade bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en vleesbouillon
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
360 kcal
18%1440 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hamlapjes met prei en champignons