Gluten- en lactosevrije Kersttulband

Ingrediënten

+ -
print

Garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Zet de en in een bakje met heet kraanwater.
    Doe de , lactose vrije boter, 2 , de en het snufje in een beslagkom.
    Laat de en uitlekken in een vergiet.
  2. Eventueel even droog deppen.
  3. Doe ze in de beslagkom samen met de bij de rest van het mengsel.
    Maak de melk handlauw.
  4. Meng het deeg met een handmixer onder toevoegen van de melk goed door.
  5. Zorg dat het deeg niet te nat wordt, maar het beslag mag best zacht zijn.
    Overdek de kom met een natte doek en zet hem op een warme plaats te rijzen (ongeveer een half uur).

    Zet de oven op 200 graden.

    Vet de tulbandvorm goed in met een beetje (of lactose vrije boter).

    Als het beslag mooi aan het rijzen is, doe je het beslag in de tulband vorm.
  6. Laat het nog even rijzen in de vorm bedekt met een natte doek.

    Zet in de oven als de oven op temperatuur is.
  7. Bak in 45 minuten gaar.

    Bestrooi met .
  8. Heerlijk bij een kerstontbijt
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1506 kcal
75%1506 kcal
Vetten
15 g.
22%15 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
284 g.
109%284 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gluten- en lactosevrije Kersttulband