Gevulde tomaten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Dompel de 20 seconden in kokend water, vervolgens in koud water en ontdoe ze van hun vel.
  2. Snijd de kap van de en maak ze met een theelepeltje helemaal leeg.
  3. Vang het zaad en het vocht op.
  4. Zeef dit en bewaar het vocht voor de dressing.
  5. Snijd de in hele dunne schijfjes.
  6. Hak het hardgekookte fijn zonder het eigeel.
  7. Doe alles in een mengkom en voeg ook de Gruyere en een toefje en wat toe.
  8. Snijd een handje rucolla heel fijn en doe dit ook in de kom.
  9. Alles goed mengen en vervolgens de er mee vullen.
  10. Het vocht samen met wat olijfolie en azijn mengen in een verhouding van ca 20 : 50 : 30.
  11. Doe deze dressing over de vulling.
  12. Maak op elk bord een bedje van rucolla en plaats de op het bedje.
  13. Tip:
  14. als dit niet lukt, snijd dan een ui in ringen en plaats de op een ui-ring.
  15. Neem de rest van de dressing om de salade af te maken.
25
25
25

Variaties op Gevulde tomaten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde tomaten
VariatieAantalGang
Gevulde tomaten7Bijgerechten
Gevulde tomaten uit de oven1Bijgerechten
Gevulde tomaten met tonijn (koud gerecht)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
59 kcal
2%236 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde tomaten