Gevulde paprika met citroenknoflook, noedels en kip

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gevulde paprika:

Voor de citroenknoflook noedels en kip:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De gevulde paprika:
    Warm de oven voor op 200 graden celsius (hete luchtoven).
    Was de spinazie en laat deze uitlekken.
    Snijd de kapjes van de paprika en bewaar deze voor de garnering.
    Hol de paprika’s uit en smeer licht in met wokolie aan de binnenkant.
    Snijd de champignons in plakjes en snipper de 2 uien.
    Doe 2 eetlepels wokolie in de wok en fruit de uien totdat ze net verkleuren.
  2. Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
    Voeg de spinazie in delen toe.
    Doe de tomatenpuree erbij als de spinazie bijna geslonken is, voeg de komijnzaad en chilipoeder toe en roer goed door.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Kluts 3 eieren los in een kom, doe hier het groentenmengsel bij en roer dit goed door.
    Verdeel het mengsel over de 4 paprika’s en strooi hier wat geraspte kaas bovenop.
    Zet de 4 paprika’s in een ovenschaal voor 30 minuten in de oven.

    De citroen-knoflook noedels en kip:
    Als de paprika’s in de oven staan kunnen de noedels gekookt worden volgens verpakking tot ze beetgaar zijn (ongeveer 8 minuten in kokend water met zout en olie).
    Snijd, terwijl de noedels koken, de lente-uitjes in ringen en de kip in grove stukken.
    Doe een scheut wokolie in de wok als de paprika’s nog 10 minuten in de oven moeten.
    Wok de kipstukken totdat ze net aan gaar zijn (ongeveer 5 minuten).
    Strooi wat peper en zout over de kip en schep de kip om.
    Voeg de lenteui en de teentjes knoflook toe.
    Voeg rasp van de citroen en het sap van een halve citroen toe.
    Doe de afgegoten noedels erbij en voeg als laatste nog een handje gesneden peterselie toe.
    Schep het nog een keer goed om.
    Schep voorzichtig de paprika uit de ovenschaal en zet deze op een bord.
    Leg het kapje van de paprika er schuin tegen op en leg de noedels met kip naast de paprika.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jonge kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2276 kcal
113%9104 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde paprika met citroenknoflook, noedels en kip