Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de amandelspijs:

Voor garneren:

Extra benodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. maak het deeg:
    Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker, eieren en het zout en kneed de bloem erdoor.
    Bestuif het deeg met bloem, druk het plat en pak het in plasticfolie.
    Laat het deeg opstijven in de koelkast of vriezer.

    Maak de amandelspijs:
    Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe.
    Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het spijs opstijven in de koelkast.

    Maak de gevulde koeken:
    Verwarm de oven voor op 170 °C.
    Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een plak van circa 4 mm dik.
    Steek er met de taartsteker 8 rondjes uit en leg er 4 op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Kluts de eieren.
    Verdeel het amandelspijs over de vier plakjes deeg en bestrijk de randen met ei.
    Leg de andere plakjes deeg erop en druk de randen aan met een vork.
    Bestrijk de bovenkant met ei en druk de amandelen erin.
    Bestrijk nogmaals met ei en bak de gevulde koeken in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Gevulde koeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde koeken
VariatieAantalGang
Gevulde koeken5Taart en gebak
De lekkerste gevulde koeken1Koekjes
Mini gevulde koeken1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren, eiwit, eieren
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs, amandelen, amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gevulde koeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoe lang moet het deeg opstijven? En ik had zoals u beschreven heeft de boter, suiker, zout, en eieren in het kuiltje in het bloem gedaan. Toen begon ik te kneden maar het wou voor geen meter want al... Lees reactie
Erwin 3 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1679 kcal
83%6716 kcal
Vetten
120 g.
172%480 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
86 g.
33%344 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
40 g.
44%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde koeken
  • Home
  • Recept
  • Koekjes
  • Gevulde koeken