Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook en de peterselie fijn.
  2. Bestrooi het vlees met en .
  3. Zet de in koud water op en blancheer 2 minuten.
    Koel met koud water en laat uitlekken.
  4. Hak de helft fijn en snijd de rest in ringetjes.
    Meng in een kom de knoflook, de gehakte , gedeelte van de peterselie, de en wat vers gemalen .
    Beleg het vlees met de plakjes .
  5. Verdeel het olijvenmengsel over het vlees.
  6. Rol ze langs de korte kant op en zet vast met een prikker.
    Smelt de in een braadpan en schroei het vlees rondom, laat het vlees nu verder op laag vuur garen tot een kerntemperatuur van 56 graden.
    Haal het vlees uit de pan en houdt dit warm.
  7. Giet het meeste braadvocht uit de pan, bewaar een beetje voor de saus.
    VOOR DE SAUS:
    Schenk de sherry in de pan waar het vlees ingebakken is en laat dit goed inkoken.
    Blus dit af met de witte wijn, een scheutje citroensap en het kalfsfond en laat het geheel inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  8. Voeg naar smaak versgemalen toe.
    Doe de olijvenringetjes bij de saus en laat dit nog 2 minuten sudderen
    Roer er op het laatst nog wat fijngehakte peterselie door
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
76 kcal
3%304 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde kalfsrolletjes