Gestoofde patrijs met zuurkool
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de aardappels schoon en snij deze in stukjes.
Was en (de helft van het ) de patrijzen en bind bij iedere patrijs een lapje spek over de borst.
Kook de aardappels gaar giet de aardappels af.
Laat de goed uitlekken.
Stamp de aardappels fijn voeg het toe en schep dit gelijk goed door.
Voeg de geleidelijk toe tot er een mooie gladde puree massa ontstaat.
Schep de , de rest van het en toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Laat de in een pan bruin worden, schroei de patrijzen hierin dicht en bak ze bruin.
Neem de patrijsjes uit de pan en leg deze apart.
Bak in deze de speklapjes goed uit tot deze mooi bruin zijn.
Neem de speklapjes uit de pan en snij deze in blokjes.
Breng de met het kokende en de vlug aan de kook en leg de patrijzen erop.
Kook het geheel tot de patrijsjes gaar zijn.
De patrijzen zijn gaar als het vlees bij de poten gemakkelijk van het bot loslaat.
Schenk zoveel bij het bakvet dat bijna al het bezinksel oplost en laat het al roerend aan de kook komen.
Schenk een gedeelte van de jus over de en laat de patrijzen met de stoven tot ze gaar zijn
Leg de midden op een warme schaal.
Halveer de patrijzen in de lengte en leg deze op de .
Spuit om de een rand van aardappelpuree.
Verdeel over de puree de spekblokjes.
Warm de overgebleven jus op en geef die er afzonderlijk bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 348 kcal | 17% | 1392 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |