Ingrediënten

+ -
print

Notenpesto:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd de en ’s over de lengte in vieren.
    Verwijder de zaadlijsten van de .
    Maak 1 van de knoflooktenen schoon en snijd deze in plakken.
    Maak 2 schoon en pers deze fijn.
    Leg de , en knoflookteen in een ovenschaal en bak circa 1 uur in de oven.
    Bestrooi het vlees met , en .
    Vouw van aluminiumfolie een vierkant en leg hier de rookmot op.
    Leg dit op de bodem van de pan en laat dit warm worden.
    Zet het vuur uit als de rookmot goed rookt.
    Hang de lamsfilet circa 2 minuten boven de rook in de pan.

    Voor de pesto maal je in de keukenmachine de , en knoflook en voeg langzaam toe, zodat een mooie, smeuïge pesto ontstaat.
    Breng op smaak met .
    Verhit een scheut in een koekenpan en bak het vlees circa 5 minuten om en om aan.
    Laat een paar minuten rusten.
    Schraap het gare auberginevruchtvlees van de schil en verwijder de schil van de .
    Snijd de in vieren en bak ze met de aubergine en in de koekenpan in een scheutje .
    Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer dit met de groenten en de pesto.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
489 kcal
24%1956 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gerookte lamsfilet met groente en pesto
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vlees
  • Gerookte lamsfilet met groente en pesto