Gerookte kiptortilla’s

Ingrediënten

+ -
print

Pittige tomatensalsa:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de knoflook.
    Klop de olie, limoensap, knoflook, Mexicaanse kruiden en kaneelpoeder tot een marinade.
    Leg de kiprollade in een passende schaal.
    Bestrijk de rollade rondom met de marinade.
    Schaal afdekken en rollade in koelkast ongeveer 1 uur laten marineren.

    Pittige tomatensalsa:
    Pel de knoflook en ui.
  2. Pureer de pepers, knoflook en ui grof.
    Voeg tomaten toe en alles tot grove saus pureren.
    Basilicum snipperen en door de salsa roeren en naar smaak suiker, limoensap, zout en peper toevoegen.

    Grillen:
    Plaats een lekbak op het rooster.
    Kiprollade boven op het rooster plaatsen.
    Sluit de BBQ af met de deksel en braad de rollade in ca. 50 minuten gaar en goudbruin.
    Rollade op een plank leggen en afdekken met aluminiumfolie.
    Laat ongeveer 5 minuten rusten.
    Verwarm de tortilla’s op de BBQ tot ze soepel zijn.
    Avocado’s doormidden snijden en de pit verwijderen.
    Schil de avocado’s en snijd ze in plakjes.
    Besprenkelen met citroensap.
    Snipper de koriander.
    Kiprollade in dunne plakken snijden en samen met de avocado verdelen over de tortilla’s.
  3. Naar smaak zure en tomatensalsa erop scheppen en erover strooien.
    Tortilla’s oprollen en uit de hand eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
78 kcal
3%780 kcal
Vetten
5 g.
7%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gerookte kiptortilla’s