Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje)

Ingrediënten

+ -
print

Suikerlaagje:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Stoompan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de ketan voor 1 uur in weken.
    Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
    Stoom de ketan circa 15 minuten, haal het uit de pan en houd dit apart.
    Breng in een pan het aan de kook en voeg de daun pandan en toe.
    Voeg de ketan toe en roer tot al het is opgenomen.
    Voeg dan de erbij en roer het geheel nogmaals goed door.
  2. Doe de ketan over in de stoompan en stoom de ketan voor circa 20 minuten tot het gaar is.
    Verwijder de daun pandan en plet de ketan als het nog warm is.
    Neem een eetlepel ketan en vorm hier een plat balletje van.
    Verhit de en frituur de balletjes tot goudbruin.
    Laat ze uitlekken in een vergiet.
    Verhit voor het suikerlaagje het en voeg suiker, gula djawa, daun pandan, , een paar druppels bananenessence en toe.
    Roer dit door tot het schuimt.
    Doe de gefrituurde balletjes hierin en het en roer het goed door.
    Doe het vuur uit en blijf het voorzichtig omscheppen tot alles is bedekt met het suikerlaagje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1107 kcal
55%4428 kcal
Vetten
17 g.
25%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemblong (rijstballetjes met een suikerlaagje)