Gemblong dengan lapisan gula (koekjes overgoten met karamel)

Ingrediënten

+ -
print

Karamel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Voor het beslag:
    Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
    Voeg dan de santen toe en kneed alles tot een beslag.
    Maak hiervan koekjes en frituur die in niet te hete olie bruin en gaar.
    Laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Voor de karamel:
    Laat de suiker in het water smelten.
    Voeg de boter toe en kook alles in tot de suiker gaat borrelen en de karamel is ingedikt, zet het vuur uit.
    Doe de koekjes in de pan met karamel en zorg dat alle koekjes met een laagje zijn bedekt.
    Laat afkoelen voordat je ze eet.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gemblong dengan lapisan gula (koekjes overgoten met karamel) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zijn 4 porties 4 koekjes of 4 keer koekjes voor 4 mensen?
Nathalie 12 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
66 kcal
3%1056 kcal
Vetten
5 g.
7%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
5%64 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemblong dengan lapisan gula (koekjes overgoten met karamel)