Gemarineerde en gevulde kipfilet

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak van de ingrediënten voor de marinade een mooie massa.
    Leg hierin de .
    Vlees ± 6 uur marineren.
    Oven voorverwarmen op 180°C.
    Maak de appel schoon en snijd deze in kleine blokjes.
    Maak de schoon en snijd deze in kleine stukjes.
    Maak de sjalotten schoon en snipper deze heel fijn.
    Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken.
    Snijd de spek in hele kleine blokjes.
    zonder vetstoffen aanbakken, haal uit de pan.
    Bak de , en sjalot in dezelfde pan.
  2. Kruid met , voeg de toe en een beetje port.
  3. Laat even opkoken dat de port verdampt is.
    Laat alles afkoelen.
    Meng de groenten met spek.
  4. Voeg de fijn gesneden en toe.
    Snij de zover mogelijk in zodat je het kunt vullen met de hierboven vermelde mengeling
    Houd het overschot van de vulling voor het opdienen.
    Bind vast met keukentouw, en bak deze even langs alle kanten aan in een beetje .
    Leg deze in een beboterde vuurvaste schotel en bak ± 25 minuten.
    Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in mooie gelijke porties.
    Voor de saus marinade opwarmen en half laten inkoken.
  5. Zeef deze en zet terug op het vuur.
    Voeg enkele klontjes toe serveer warm bij het vlees.
    Maak het restant van de groenten warm en verdeel dit over de borden.
    Leg hierop her gesneden vlees en overgiet het geheel met een beetje saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
586 kcal
29%2344 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
66 g.
25%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemarineerde en gevulde kipfilet