Gehaktballetjes in tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbal recepten
- Bereiden
- Kookboek van christel14471
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook in een pan met de bouillontablet.
- Draai van het gehakt kleine balletjes van ca. 2 cm.
- doorsnee.
- Kook deze in kleine porties in de bouillon tot ze allemaal drijven.
- Schep ze met behulp van een schuimspaan uit de pan en laat deze uitlekken in een vergiet terwijl je de volgende portie kookt.
- Smelt in een grote pan de en braad de voorgekookte gehaktballetjes hierin lekker bruin waarna je ze weer uit de pan schept.
- Bak in die zelfde pan nu de blokjes ui en .
- Voeg hierna de overige ingrediënten toe, zonodig nog iets aanlengen met wat .
- Voeg de gehaktballetjes toe en laat dit geheel goed gaar worden onder geregeld roeren.
- Evntueel de saus nog binden met een -papje.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gehaktballetjes in tomatensaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktballetjes in tomatensaus | 6 | Vlees |
Bieslook-gehaktballetjes in tomatensaus | 1 | Vlees |
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en maizena
- margarine kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 12 kcal | 0% | 48 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |