Gegrilde sardines met komkommer

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Leg een laag in een schaal (niet van metaal).
  2. Meng , plantaardige , , en en giet de helft over de .
  3. Leg de volgende laag er bovenop en giet de rest van het oliemengsel over de .
  4. Dek ze af met plasticfolie en laat ze 30 minuten marineren in de koelkast.
  5. Ondertussen snijdt u in de lengte plakjes van de met behulp van een kaasschaaf.
  6. Snijd de vierkant, dat geeft mooie gelijke plakjes.
  7. Snijd geen zaad mee.
  8. Uit de haalt u ongeveer 15 plakjes.
  9. Snijd ze doormidden zodat u 30 plakjes krijgt van dezelfde lengte als de .
  10. Leg de plakjes langs de rand en de bodem van een vergiet en bestrooi ze met en zout.
  11. Zet het vergiet in een kom.
  12. Laat het sap 15 minuten uitlekken.
  13. Zet de grill aan.
  14. Was de komkommerplakjes goed onder de kraan en droog ze met met keukenpapier.
  15. Leg op elke binnenkant van een sardine een plakje en rol ze op.
  16. Zet het rolletje vast met een cocktailprikker.
  17. Leg de helft van de sardinerolletjes 5 minuten onder de grill.
  18. Herhaal dit met de resterende sardinerolletjes.
  19. Serveer ze warm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
76 kcal
3%304 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegrilde sardines met komkommer