Was de en snijd de houtachtige uiteinden er af.
Schil de witte asperges(500 gram)(500 gram) en gaar ze 10 minuten in kokend water met wat zout(1 stuk) en suiker(1 stuk).
Voeg na ca 5 minuten de groene asperges(500 gram)(500 gram) toe.
Neem de asperges(500 gram)(500 gram) uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Meet 125 ml van het kookvocht af en laat het afkoelen.
Dep de zalmfilet(600 gram) droog en verdeel het in 4 gelijke stukken.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Was de basilicum, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Roer het sauspoeder, de slagroom(125 milliliter) en het afgemeten kookvocht door.elkaar.
Breng alroerend aan de kook.
Neem de saus van het vuur enklop er 50 gram boter(50 gram) in stukjes doorheen.
Breng op smaak met de geraspte citroenschil en het citroensap(1,5 theelepels).
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Leg de asperges(500 gram)(500 gram) in een ingevette ovenschaal en giet er de heft van de saus over.
Leg de zalm(4) erop.
Houd een paar blaadjes achter voor garnering en verdeel de rest over de zalm(4).
Beleg de zalmflet met de gerookte zalmen en giet er de rest van de saus over.
Bak het geheel 20-25 minuten in de oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalmfilet en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.