Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwamen op 180-200 graden C.
  2. Schil de en maak er plakjes van (2-3 mm); genoeg voor drie lagen aardappelschijfjes.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes.
  4. Hieroverheen (ik maal zelf de zwarte of gemengde peperkorrels) en (of geperste / gehakte verse knoflook).
  5. Vervolgens weer een laag aardappelschijfjes en hetzelfde ritueel van en knoflook herhalen.
  6. Tenslotte doe je dit ook met de derde laag aardappelschijfjes.
  7. Hierover giet je gelijkmatig de .
  8. Ongeveer 40 minuten in de oven ( gaat koken en brand een beetje in) en je hebt een heerlijke zelfgemaakt aardappel anders. .
  9. Have fun!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker! Alleen was 40 minuten iets te kort, het leek soms net niet gaar. Ik had zelfs een minder grote hoeveelheid dan hier beschreven en de meeste plakjes heel fijn met een dunschiller gesneden. Dus ... Lees reactie
Karin 20 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
33 kcal
1%132 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde aardappels met knoflook-peper-slagroomsaus