Gegratineerd Brussels lof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Leg de witlofstruiken in een braadpan.
    Voeg 25 gram boter, en de knoflook toe en zet de pan afgedekt op middelhoog vuur.
    Stoof de in 20 minuten gaar, neem uit de pan en laat in een vergiet uitlekken.
    Schenk het stoofvocht in een maatkan en vul het aan met 150 mililiter .
    Smelt in een steelpan met dikke bodem 50 gram boter en roer de erdoor.
    Roer met een garde krachtig het stoofvocht erbij en breng het aan de kook.
    Kook de saus op laag vuur zachtjes 5 minuten door.
    Roer de mosterd en bijna alle geraspte erbij en laat de smelten.
    Breng de saus op smaak met , versgemalen peper en wat nootmuskaat.
    Vet een ruime ovenschaal dik in met boter.
    Rol de witlofstruikjes elk in twee plakjes .
    Schik de in de schaal met de eromheen.
    Schenk hier de kaassaus over en bestrooi de schotel met de rest van de geraspte .
    Zet de schotel nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de gesmolten is en een lichtbruinkleurtje heeft gekregen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, melk, kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, melk, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gegratineerd Brussels lof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik vraag me af of de schotel dan in een oven moet bakken, of dat hij zo klaar is?
Lambaire Calis 12 december 2013
Dit is heel erg lekker ook met frietjes en champignons.
17 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%908 kcal
Vetten
25 g.
35%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerd Brussels lof