Gefrituurde kipreepjes in bierbeslag

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn
    Maak de tomaatjes schoon en snij deze in stukjes.
    Knip de en de heel fijn.
    Wrijf de kipfilets met keukenpapier droog en snijd ze in reepjes van 1/2 cm dik.
    Klop het met , en in een ruime kom los, zeef er 75 gram boven en roer die er goed door.
    Roer er scheutje voor scheutje het door tot een dik vloeibaar beslag ontstaat.
    Klop er dan de en de door.
    Zet de kip en het beslag in de koelkast.
    Roer de , de ketjap, het en de olie in een kommetje tot een sausje en bewaar dit afgedekt tot het gebruik.
    Verhit olie in een frituurpan tot 175°C.
    Bestrooi de kipreepjes met de overgebleven .
    Klop het beslag nog een keer, wentel de kipreepjes door het beslag en doe ze daarna in de frituurpan.
    Bak ze in ± 4 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
    Herhaal dit tot alle kipreepjes in porties zijn gebakken.
    Verdeel de over 4 bordjes, schenk er de ketjapsaus over en leg de kipreepjes erop.
    Garneer met de partjes tomaat en serveer het gerecht direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem, bier, ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
461 kcal
23%1844 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gefrituurde kipreepjes in bierbeslag