Gefrituurd ijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed een groot plat bord met bakpapier.
  2. Schep hier 4 bollen ijs op en zet 1 uur in de diepvries.
  3. Strooi het , de en de kaneel in een diep bord.
  4. Splits de en doe het eiwit in een diep bord.
  5. Doe de in een ander diep bord.
  6. Rol de ijsbollen een voor een door de en dan door het eiwit en het paneermeelmengsel.
  7. Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen.
  8. Rol nogmaals door de , het eiwit en het paneermeelmengsel en zet weer 1 uur in de diepvries.
  9. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren.
  10. Verwarm de tot 175 °C.
  11. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
  12. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op borden.
  13. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met en zet er een glaasje appelcider bij.
  14. Lekker met appelchips.
  15. Appelchips:
  16. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  17. Snijd een 1/2 appel (bijv.
  18. jonagold) in dunne plakjes (minimaal 8 stuks).
  19. Verdeel de appelplakjes over de bakplaat en bak ze in 1-1,5 uur (afhankelijk van de dikte) droog en krokant.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1371 kcal
68%5484 kcal
Vetten
38 g.
55%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gefrituurd ijs