Gebraden lamsschouder met kruidenkaasvulling

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Been het stuk schoudervlees uit.
    Pluk de saliebladjes van de stengel.
    Ris de .
    Hak de en zeer fijn.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Meng de met de sjalotjes, , , en goed door elkaar.
    Leg het vlees plat op de werkbank met de gladde kant naar onder.
    Verdeel het mengsel over het midden van het stuk vlees.
    Rol het stuk vlees nu op en bind het samen met keukentouw.
    Verwarm de oven op 200°C voor.
    Leg de lamsschouder in een braadslede of grote ovenschaal.
    Bestrijk het vlees rondom met olie en bestrooi met en .
    Schenk de erbij, dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.
    Schuif de schaal op een rooster 1 uur en 15 minuten in het midden van de oven.
    Bedruip het vlees tussentijds geregeld met braadvocht.
    Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C en verwijder deksel of aluminiumfolie.
    Laat het vlees nog 15 minuten kleuren en doorgaren.
    Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in plakken van ongeveer 1 cm.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • kruidenkaas en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kruidenkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • kruidenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
182 kcal
9%728 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraden lamsschouder met kruidenkaasvulling