Ingrediënten

+ -
print

Voor de rode kool:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De eend goed wassen en afdrogen.
    De appels wassen, de klokhuizen verwijderen en in vier gelijke stukken snijden.
    De binnenkant van de eend goed insmeren met het zout.
    De stukjes appel en de gehele ui in de buikholte doen.
    De overgebleven stukjes appel bewaren.
    Het vel van de eend met een scherp mes inkerven tot aan het vlees en met het zout en de knoflook insmeren.
    Nu de eend op zijn rug op de braadslede leggen.
    De overgebleven appelstukjes, de overgebleven knoflook en de kruidnagels naast de eend leggen op de braadslede.
    Twee deciliter water toevoegen op de braadslede.
    Het geheel bedekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen.
    Braad het geheel in de elektro oven gedurende 60 minuten op 180 graden C.
    Dan de eend uitnemen, de folie verwijderen en de eend in 4 stukjes snijden.
    De gekookte aardappelen ernaast leggen en het geheel weer in de oven plaatsen.
    Als het vlees mooi bruin en knapperig is geworden, dan zijn de aardappelen ook gaar.

    Rode kool:
    De kleingesneden ui in de olie goudbruin bakken en de rode kool toevoegen.
    De zout en de azijn erbij doen en het geheel 10 minuten laten stomen. (sudderen met de deksel op de pan).
    Tot slot met de suiker, de kaneel en de kruidnagels mengen en nog 5 minuten zonder deksel laten pruttelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, suiker, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%780 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraden eend met rode kool
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • wild
  • Gebraden eend met rode kool