Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd de schil van de tot op het vruchtvlees weg en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
    Laat de partjes in een zeef uitlekken.
    Boen de schoon en rasp de groene schil er dun af.
    Pers 1 limoen uit.
    Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en schep de lamsoren erdoor.
    Verwarm de lamsoren 2 minuten al omscheppend en schep er dan 2 -3 eetlepels limoensap en de helft van de limoenrasp door.
    Verwarm de lamsoren nog 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.
    Voeg wat en versgemalen zwarte toe.
    Verwarm 3 eetlepels olie in een koekenpan en leg de makreelfilets met de velkant naar boven in de olie.
    Bak de makreelfilets op zacht vuur in 4-6 minuten gaar, keer ze niet om.
    Schep op het laatste moment het bakvet met een lepel over de bovenkant van de makreel.
    Schep de lamsoren op de borden en verdeel de partjes grapefruit erover.
    Leg de gebakken makreelfilets erop.
    Lekker met gebakken aardappeltjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
27 kcal
1%108 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit