Gebakken lamsrack met romige tomatensaus en knoflook

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
    Snij het spek in kleine blokjes.
    Knip de in een kopje heel fijn.
    Bestrooi de lamsrack met en .
    Verwarm de oven voor op 200 ¡ÆC.
    Verhit de in een koekenpan.
    Fruit de knoflook licht aan tot deze beging te kleuren schep hem uit de pan op een bord.
    Bak in de rest van de de lamsrack rondom aan.
    Haal de lamsrack uit de pan en plaat deze in een braadslee.
    Bak in het bakvet de sjalot, het spek en de licht aan .
    Haal de , spek en uit de pan en strooi dit over de lamsrack.
    Plaats de lamsrack in de oven en laat deze 25 minuten gaar worden
    Roer er de door en bakvocht.
    Voeg de toe en laat op hoog vuur in ¡¾ 1 minuut tot sausdikte inkoken.
    Breng de saus op smaak met , en .
    Snij de lamsrack los van elkaar.
    Leg de lamsrack in de saus en warm ze nog ¡¾ 2 minuten mee.
    Leg ze op 4 borden en strooi er de gebakken knoflook en de over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1224 kcal
61%4896 kcal
Vetten
122 g.
175%488 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken lamsrack met romige tomatensaus en knoflook