Garnalenkroketjes met krabcocktail

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kroketjes:

Voor de cocktail:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Voor de kroketjes:
    Maak van de boter en bloem een roux.
    Schenk de bouillon er op en maak er een gladde "pasta" van.
    Voeg de groenten, kruiden en garnalen toe.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Laat afkoelen en vorm er daarna kroketjes van (ca. 8 cm lang).
    Paneer ze door ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de paneermeel te halen.
    Bewaar tot gebruik in de koelkast

    Voor de cocktail:
    Pluk het krabvlees.
    Snijd de bieslook fijn, de tomaat in blokjes en de lente-ui in ringetjes.
    Vermeng alle ingrediënten met de cocktailsaus.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Schep de krabcocktail in een glas.
    Frituur de kroketjes een paar minuten in olie van 180 °C.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
    Frituur de peterselie in een paar seconden knapperig.
    Laat ook uitlekken en bestrooi met peper en zout.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in garnalenbouillon en olie
  • garnalenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalenbouillon, eiwit, paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • boter, garnalenbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in garnalenbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in garnalenbouillon en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Garnalenkroketjes met krabcocktail heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heel belangrijk voor het maken van kroketten is het laten fruiten van de bloem, minstens tien minuten, voordat je de bouillon erbij doet. Anders wordt de ragout niet stijf genoeg om te rollen.
sortof 16 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1286 kcal
64%5144 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
13%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalenkroketjes met krabcocktail