Fen Pi salade (zure speklappen)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Marinade:
    Meng 4 eetlepels sojasaus, 4 theelepels maizena, 4 eetlepels water, zout en peper.
  2. Roer dit goed door elkaar.
    Marineer de speklapjes goed rond om en laat dit 30 minuten bekomen op een koel plaats (niet in de koelkast).

    De saus:
    Meng de azijn en mosterd en 12 eetlepels water, de suiker en sesamolie, zout en peper naar smaak.

    Week de fen pi bladeren in koud water totdat ze doorzichtig en zacht zijn.
  3. Spoel ze af onder koud stromend en knip eventuele harde stukken er af.
  4. Snijd de bladen in een ruit.
    Klop de los met 8 eetlepels maïzena, 4 eetlepel , 2 eetlepels , en naar smaak.
    Bak het eiermengsel tot dunne ommeletjes, laat deze afkoelen en snijd ze in dunne reepjes.
    Hak de fijn en vermeng die met de saus.
    Kook de gedurende 10 minuten in en snijd het in dunne reepjes.
  5. Laat het vlees afkoelen.
    Leg de op een schaal.
  6. Schik het vlees en de ei op de bladeren.
  7. Giet er 4 eetlepels en de saus over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • azijn kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, mosterd, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
923 kcal
46%3692 kcal
Vetten
72 g.
103%288 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fen Pi salade (zure speklappen)