Fazant met zuurkool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd van de fazanten de bouten los en verwijder de harde pezen uit het onderste gedeelte met een tangetje.
  2. Bouten en borsten lichtjes zouten en ruim inpeperen.

    De bouten gaan licht gezouten en goed ingepeperd de pan in met gesmolten ganzenvet (± 500 gram) en worden als het ware gekonfijt in ongeveer 3 uur op een temperatuur die laag is, maar het zaakje net wel aan de kook houdt.

    De borsten worden in de braadpan voorgebakken in wat roomboter aan het bot en op het laatst gegaard in de oven op 180 °C in een half uurtje.
    Smelt in een pan 200 gram ganzenvet en smoor daarin de uitjes, knoflook, jeneverbessen, appels, kruidnagel, laurier en peperkorrels, totdat de uien wat glazig zijn geworden.
    Voeg vervolgens toe de zuurkool, werk deze wat los en roer goed door de inhoud van de pan.
    Blus met het glas wijn, roer nog eens, doe het deksel er op en laat langzaam gaar worden.
    Laat de worsten het laatste uur mee garen in de pan met zuurkool (prik eerst een paar gaatjes in de worsten).
    Het spek uitspreiden op het ovenplaat en krokant bakken en tegelijkertijd de fazanten borsten garen in de oven van 180 °C .
    Opdienen:
    In een voorverwarmd diep bord een schep zuurkool leggen en borsten, worsten, bouten en spek verdelen over de borden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
899 kcal
44%3596 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
127 g.
48%508 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fazant met zuurkool