Eigen gemaakte pastasaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. in kleine stukje snijden.
  2. Knoflook in kleine stukjes hakken.
  3. Zet een pannetje met een flinke scheut op een zacht vuurtje.
  4. Doe daarin de en de knoflook in.
  5. Laat dit heel zacht pruttelen.
  6. Mag niet te warm worden dat de en knoflook bruin worden.
  7. Winterpeen schillen en deze voor de helft raspen.
  8. Wortel bij de en knoflook toevoegen.
  9. Na ongeveer 10 minuten de frito toevoegen.
  10. Dit ongeveer 15 minuten goed door te hebben geprutteld de 250 mililiter verwarmde runderbouliion toevoegen.
  11. Dit een half uurtje laten pruttelen.
  12. Dan de gezeefde bijvoegen.
  13. Dit al met al nog 45 minuten op het vuur laten staan.
  14. Hoelanger de saus op staat hoe lekkerder hij wordt.
  15. Ik zelf laat de saus wel zo'n 2 tot 2,5 uur op staan.
  16. Lekker voor bij de spaghetti of voor de lassagne
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Eigen gemaakte pastasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekker basis recept die niet te moeilijk is. Door toevoeging van wat extra's groenten heb je een heerlijk gevulde pasta saus. Voeg zelf nog gehakt, courgette en paprika toe!
18 februari 2013
Beetje simpel opzich niet slecht als je snel wat te eten wilt hebben aangezien het wel lekker is maar een beetje smaakloos sommige happen geef ik het een 6. Het is prima te eten maar niet geweldig. Aa... Lees reactie
4 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
44 kcal
2%176 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eigen gemaakte pastasaus