Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De pastinaakwortel schillen en (met kaasschaaf) linten snijden.
    Water aan de kook brengen en de linten hier vijf minuten in laten koken.
  2. In een vergiet af laten koelen.
    De aan de vel zijde kruislings diep insnijden en en aan beide zijden strooien.
    In een pan ingevet met olie op het vel vijf minuten op hoog vuur aanbakken.
    Het vuur iets temperen en de ook aan de andere kant vijf minuutjes aanbakken.
    Nog eens op het vel vijf minuten en dan de filet in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten.
    Het braadvocht aanvullen met 100 mililiter water en de hierin aan de kook brengen.
    Even laten koken totdat de bessen openbarsten.
    Met een vork alle bessen helemaal fijnprakken.
    De toevoegen en nog heel even doorkoken.
    De jus door een zeef halen.
    snijden en samen met de pastinaakwortel op een bordje leggen.
    Paar lepels jus eroverheen gieten en afmaken met een paar bessen en wat ter garnering.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
25 kcal
1%100 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensaus
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • wild
  • Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensaus