Dendeng blado, knapperig stukjes "pedis" vlees, met limoen en tomaat

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm.
  2. Doe ze in een pan met ruim water met 5 blaadjes daun en breng het aan de kook.
  3. Laat het vlees in 1,5 uur op laag vuur gaar worden.
  4. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
  5. Eventueel nog dunner maken met een vleeshamer.
  6. Het vlees goed afdrogen.
  7. Verhit en bak de plakjes knapperig bruin.
  8. Maak de schoon en snijd ze in ringetjes.
  9. Pel de en knoflook en snijd fijn.
  10. Schil de en snijd ze fijn.
  11. Snijd de in partjes.
  12. Maak de rawits schoon en wrijf fijn in de vijzel (tjobek).
  13. Fruit de knoflook, , sjalot en rawits in 4 eetlepels .
  14. Voeg de , resterende daun , en zout naar smaak toe.
  15. Meng dan het vlees met de en erdoorheen.
  16. Maak het leuk op in een kommetje, met schijfjes limoen en tomatenpartjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachide olie en olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachide olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in arachide olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Dendeng blado, knapperig stukjes "pedis" vlees, met limoen en tomaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hmmm lekker hoor. Dendeng is toch van hert? waarom neemt u sukadelappen ;-) Als u nou een stuk hert koopt smaakt het nog veel beter :-D
Ricky Zimmermann 15 april 2013
Erg goed gelukt, prima recept ook voor beginners.
Pieter Thomas 15 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2100 kcal
105%4200 kcal
Vetten
24 g.
34%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dendeng blado, knapperig stukjes