Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak van de ingrediënten (zonder de !!), een kort stevig deeg en rol hier een korte pil van.
  2. Rol vervolgens het deeg uit circa 45 cm lang en 25 cm breed.
    Neem de 200 gram en knijp hier stukjes van af, en duim dit op 2/3 deel van de deegplak.
    Vouw het lege gedeelte van de deegplak over het opgeduimde gedeelte zodat er 1 derde overblijft.
  3. Sla het overige gedeelte over het ingevouwen deel.
  4. Om een bladerende werking te krijgen moet men het deeg toeren, deze stappen gebeuren in drie delen, rol het deeg uit, met nu de ertussen tot 45 cm.
  5. lang en 25 cm.
  6. breed.
    Vouw nu voor de tweede stap het deeg weer in drieën op.
  7. en laat het gedurende 10 minuten rusten.
  8. Herhaal het uitrollen en invouwen zoals de vorige stap, nog twee maal, en laat vervolgens het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.
    Haal het deeg uit de koelkast voor de afwerking, rol het deeg uit ca. 20 cm.
  9. breed, en 100 - 120 cm lang.
  10. Snij hiervan driehoeken, uitkomst ca. 15 - 20 stuks (naar wens).
  11. Trek de punten van het deegplakje iets naar buiten en rol het deeg van breed naar de punt op voor het maken van gewone croissants.
  12. Je kan de croissant ook inrollen samen met ham en of kaas of met wat je zelf lekker vind.

    Zet vervolgens de croissants op een met bakpapier bedekte bakplaat en strijk de croissants met een losgeslagen eitje, zet de croissants afgedekt onder een vochtige doek weg op een warme plaats en laat ze een half uurtje rijzen.

    Verwarm de oven voor tot ca. 230 graden, strijk, nu voorzichtig, de croissants nogmaals en bak deze gedurende 15-20 minuten mooi goudbruin af.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%2580 kcal
Vetten
11 g.
16%165 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Croissants of gevulde croissants
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • Croissants of gevulde croissants