Citroencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Splits de en klop de eigelen los met een mixer en voeg er de aan toe.
  2. Klop in een andere kom de eiwitten tot sneeuw en schep dat vervolgens voorzichtig schepje voor schepje door het eigeel- mengsel.
  3. Voeg er beetje bij beetje de gezeefde , de , de gesmolten , de geraspte en de aan toe.
  4. Mix alles luchtig door elkaar en schep het beslag in een ingevette en met bestoven cakevorm.
  5. Laat 30 minuten bakken in een matig warme oven.
  6. Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
  7. Leg de cake op een mooie schaal en bestuif met poedersuiker.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Citroencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroencake
VariatieAantalGang
Amandel-citroencake met rode zomervruchten1Nagerechten
Citroencake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Citroencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Proef je dan wel citroen? Vind het zo weinig, alleen rasp van een citroen. Maar als ik geen ander recept vind, probeer ik hem toch maar. In ieder geval bedankt! Groetjes, Marja.
maria59 21 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
590 kcal
29%2360 kcal
Vetten
18 g.
27%72 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
51 g.
57%204 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroencake