Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Citroen/appel taart

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de appelvulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Springvorm doorsnede 24 cm

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 200graden C+180graden C
    Heteluchtoven: 180graden C+160graden C


    Meng voor het deeg de bloem, de suiker en het zout in een kom.
  2. Voeg 1/2 toe en kneed dit snel tot een soepel en laat het in plasticfolie 15-30 minuten rusten in de koelkast.

    Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.

    Bekleed de vorm met .
  3. Dek het af met bakpapier, strooi er steunvulling in. (Gedroogde bonen bijvoorbeeld) En bak de bodem 20 minuten in de oven.
  4. De rand krimpt een beetje.

    Schil de en snipper ze.
  5. Meng de appelsnippers met 1 el citroensap.

    Splits de en roer 3 el maïzena glad met de eidooiers en een beetje Roer de rest van de , 100 g en het citroenrasp van de erdoor.

    Klop de eiwitten stijf met 1 el citroensap, klop de rest van de erbij, zodat het schuim gaat glanzen.

    Spatel het yoghurtmengsel luchtig door het eiwitschuim en Schep de appelstukjes door de yoghurtmengsel (het eventuele vocht van de appelstukjes mag niet bij de de yoghurtmengsel komen, schenk dit eventueel eerst uit de mengkom).

    Neem de taartbodem uit de oven.
  6. Verlaag de oventemperatuur tot 180�C (160�C heteluchtoven).

    Verwijder de steunvulling met het bakpapier.
  7. Schep de kwarkvulling in de voorgebakken deegbodem.
  8. Bak de taart nog 50 minuten, maar neem na 25 minuten de taart uit de oven.
  9. Snijd de kwark los van de rand van de springvorm en laat de taart 5 minuten rusten.

    Bak de taart daarna verder af.
  10. De bovenkant krijgt een goudbruine kleur.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
716 kcal
35%2864 kcal
Vetten
36 g.
52%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
21%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroen/appel taart
Inhoud
  1. Citroen/appel taart
    1. Ingrediënten
      1. Voor het deeg:
      2. Voor de appelvulling:
      3. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek