Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladecake recept
Chocoladecake recept

Chocoladecake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mix eerst de suiker en eigelen samen totdat je geen suiker meer ziet. Voeg er dan de gesmolten boter bij en vervolgens de bloem en de cacaopoeder. Klop nu de eiwitten stijf. Opgelet: als er eigeel bij zit, heb je pech. Dan stijft het eiwit niet. Als de eiwitten opgeklopt zijn, met de kloppers van de mixer, meng dan voorzichtig de eiwitten en cacaopoeder door het beslag. Bak de cake 60 ŕ 120 minuten in de oven van 180° C. graden. Prik zo nu en dan met een satéprikker of breinaald in de cake om te zien of deze gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.

Allergenen Informatie

Voor dit chocoladecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chocoladecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Het is onduidelijk hoelang de cake in de oven moet... Er staat namelijk 1uur of 2uur! Bij mij staat hij nu 1uur in de oven... Ik hoop dat het gaat lukken. (Het beslag is in iedergeval wel erg lekk... Lees reactie
    Chocoladecakeje gaf dit recept op 15 april 2017 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven