Chocoladebavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Breng de aan de kook.
  2. Meng 100 gram met de .
  3. Voeg als de kookt het -cacaomengsel toe.
  4. Laat de chocolademelk afkoelen.
  5. Week de in koud water.
  6. Scheid de .
  7. Meng de overgebleven met de dooiers.
  8. Breng de chocolademelk opnieuw aan de kook.
  9. Zodra het kookt, voeg het dooiermengsel toe.
  10. Gelijk goed roeren anders krijg je gebakken ei in je toetje.
  11. Knijp de uit en voeg het toe en laat het mengsel geleiachtig worden.
  12. Vet de vormpjes in met het eiwit.
  13. Het overige eiwit opkloppen.
  14. Klop 200 milliliter (voeg naar smaak toe).
  15. Schep de op het eischuim.
  16. Spatel hier het chocolademengsel in.
  17. Klop het luchtig met een garde.
  18. Giet het in de vormpjes en zet het 3 uur in de diepvries.
  19. Warm de op en garneer het.
  20. klop de overige op en garneer het toetje.
  21. Smelt de witte chocola au bain marie en giet het over het toetje.
  22. Eet smakelijk.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladebavarois

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladebavarois
VariatieAantalGang
Chocoladebavarois1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
147 kcal
7%882 kcal
Vetten
3 g.
5%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladebavarois