Chocolade-griesmeelpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Hak de chocolade fijn.
  2. Breng de met een snufje aan de kook.
  3. Roer er geleidelijk de en doorheen.
  4. Breng het kort aan de kook met de citroenschil.
  5. Haal de pan van het vuur en laat de ca. 5 minuten wellen.
  6. Kluts het en roer het door het mengsel heen.
  7. Verwijder de citroenschil.
  8. Verdeel het mengsel over 2 schalen en roer de gehakte chocolade door de ene helft.
  9. Roer tot de chocolade is gesmolten.
  10. Spoel 4 ovenvormpjes (à ca. 150 mililiter inhoud) om met koud water.
  11. Vul de vormpjes afwisselend met de twee helften pudding.
  12. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  13. Leg 4 halve apart.
  14. Pureer de rest met een beetje sap fijn.
  15. Roer de erdoorheen.
  16. Haal voorzichtig de pudding uit de vormpjes.
  17. Serveer de pudding met de puree en de halve .
25
25
25

Variaties op Chocolade-griesmeelpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade-griesmeelpudding
VariatieAantalGang
Chocolade-griesmeelpudding met aardbeien1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en griesmeel
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
285 kcal
14%1140 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-griesmeelpudding