Calcutta Gosht (rundvleescurry)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Rasp
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Schil de en rasp deze fijn.
    Verwijder overtollig vet en kraakbeen van het vlees en snijd het daarna in blokjes van 2,5 cm.
    Doe het en de gemalen kruiderij, behalve de , in een grote schaal en roer er bij beetjes tegelijk door tot een goed gemengde kruidenpasta is ontstaan.
    Doe daar de rest van de bij.
    Doe het vlees in de schaal, schep om en zorg dat het gelijkmatig met de en de kruidenpasta wordt overdekt.
    Laat het vlees zo een paar uur staan.
    Verhit de in een grote braadpan met dikke bodem.
    Voeg de , knoflook en gember toe en fruit die in 4-5 minuten zacht.
    Neem het vlees met een schuimspaan uit de , doe het in de pan en braad het boven matig vuur al omscheppend rondom bruin.
    Zet het vuur hoog, voeg de en het kruidenmengsel toe en breng het aan de kook.
    Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 1,5-2,5 uur sudderen tot het vlees gaar is en de saus is ingekookt.
    Strooi vlak voor het serveren de in de pan.
    Zet het vuur hoog en laat het vocht zo ver inkoken dat de blokjes vlees met een dikke saus zijn overdekt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en ghee is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en ghee is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
19 kcal
0%76 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Calcutta Gosht (rundvleescurry)