Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stokbrood recept
Stokbrood recept

Stokbrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Recept voor 4 kleine stokbroden van ongeveer 200 gram gebakken gewicht.

Meng de ingrediŽnten en kneed hiervan een een mooi soepel deeg.

Weeg het deeg af in 4 gelijke stukken van ongeveer 250 gram, en leg de deegstukken aan de punt. voor een rijstijd van 30 minuten.
Sla de punt plat en vouw deze in, vervolgens stevig oprollen en iets bijrollen tot een pil van de gewenste lengte.

Leg de opgemaakte deeg pillen tussen, met rijstebloem bestrooide en in plooien gevouwen theedoek voor een narijs van ongeveer 45 minuten.

Als het stokbrood bijna aan het einde van de rijstijd is, het stokbrood met behulp van een plankje op een bakplaat zetten.

Snij vervolgens de stokbroden in met een scherp scheermesje en bak deze af in een voorverwarmde oven van 230 graden gedurende 25 minuten mooi knapperig bruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stokbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven