Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Povitica (Pools notenbrood) recept
Povitica (Pools notenbrood) recept

Povitica (Pools notenbrood)


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200C.
Kneed de bloem, melk, gist, zout, 75 gram suiker en 1 ei gedurende 10 minuten.
Laat het deeg 1 uur rijzen.
Breng ondertussen de gecondenseerde melk, de boter, de rest suiker en cacao langzaam aan de kook.
Roer de walnoten er door en 2 eieren. Verwarm het geheel al goed roerend tot het mengsel dik wordt.
Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
Verdeel het notenmengsel er over.
Rol de deeglap op en doe het geheel in een broodvorm.
Laat het geheel een uur rijzen.
Bak het geheel 40 minuten in een oven van 170C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit povitica (pools notenbrood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Povitica (Pools notenbrood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Vandaag dit brood gemaakt, maar omdat we niet van walnoot houden zijn er hazelnoten in gegaan. Ik heb wel, voordat ik de eieren toegevoegd heb, de eieren eerst geklutst en daarna eerst wat mengsel bij... Lees reactie
    Wim gaf dit recept op 3 maart 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven