Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidig Italiaans Tomatenbrood recept
Kruidig Italiaans Tomatenbrood recept

Kruidig Italiaans Tomatenbrood


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Verhit de olie in een kleine koekenpan. Doe er de fijngesneden knoflook en kruiden in en fruit 2 minuten. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt omdat hij dan bitter wordt. Neem zo nodig de pan van het vuur. De kruiden zullen blijven bakken in de hete olie. Volg verder methode 1 of 2 Methode 1: Verder met de broodbakmachine: Doe alle ingrediŽnten behalve de tomaten in de door de fabrikant van de machine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Stel in op witbrood, medium korst. Druk op start. Dep de tomaten als ze in olie ingelegd zijn droog. Hak de tomaten of knip ze met een keukenschaar. Doe ze in het deeg na de eerste kneding of na het piepsignaal. Methode 2: Voor bakken in de oven: Kneed alle ingrediŽnten behalve de tomaten 20 minuten met de hand of zet een broodbakmachine op deegprogramma en laat de ingrediŽnten daar 20 minuten in kneden. Zet de machine vervolgens uit, ook al is het programma nog lang niet afgelopen. Neem de deegbal en leg deze bij gewone kamertemperatuur op de aanrecht, met een theedoek er losjes overheen. Na 30 minuten meng je de in stukjes geknipte tomaat door het deeg. Laat de bal nog 10 minuten onder de theedoek rusten. Bestrooi de aanrecht licht met bloem of griesmeel en rol de bal uit of druk deze plat met je handen tot een platte ronde schijf. Leg deze op een ingevette bakplaat en bestrooi de bovenkant nog eens met bloem of griesmeel. Druk met je vingers nog eens puntjes overal in het deeg voor een leuker uiterlijk. Leg een theedoek over de bakplaat en laat alles 35 minuten rijzen. Het volume hoeft niet persť te verdubbelen. De oven voorverwarmen tot zoín 200įC. Het brood ongeveer 30 minuten bakken, totdat het aan de onderkant hol klinkt als je het omdraait en erop klopt.

Serveersuggesties

Je kan dit brood ook 20 minuten bakken en later op de dag of op de volgende dag de resterende tijd afbakken in een hete oven. Dan heb je bij het eten een heel vers brood, terwijl je het toch helemaal kan voorbereiden. Heerlijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kruidig italiaans tomatenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kruidig Italiaans Tomatenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Goed en makkelijk recept! Heerlijk.
    Sander gaf dit recept op 15 juli 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven