Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krentenbrood recept
Krentenbrood recept

Krentenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een pannetje (niet laten verkleuren).
Hak de amandelen en hazelnoten fijn.
Doe de bloem, verse gist in een schaaltje met 50 milliliter lauwe melk en een beetje suiker.
Laat het mengsel even staan.
Week het gekonfijte fruit, krenten en rozijnen in 50 milliliter rum.
Meng in een kom meel met suiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, nootmuskaat, amandelen en hazelnoten.
Voeg het gistmengsel, de helft van de boter (gesmolten), 200 milliliter lauwe melk en meng het deeg met een mixer.
Voeg langzaam de andere helft van de gesmolten boter, het gekonfijte fruit, de krenten en rozijnen toe.
Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur staan.
Het deeg vervolgens uitrollen tot het 3 4 centimeter dik is.
Strooi een beetje bloem in de bakvorm en doe het deeg hierin.
Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Besmeer het gebakken brood met boter en strooi er veel poedersuiker overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krentenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven