Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke Italiaanse ciabatta recept
Klassieke Italiaanse ciabatta recept

Klassieke Italiaanse ciabatta


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Draai of meng van de ingrediŽnten voor het zetsel een slap deeg en laat dit afgedekt in een kom tenminste 3 uur rijzen. Voeg voor het maken van het deeg de rest van de grondstoffen aan het zetsel toe en kneed het deeg intensief in de mixer of met hand gedurende 10 minuten tot een elastisch deeg. Indien nodig nog wat water toevoegen, gebruik zo nodig een plastic deeg krabber en wat bloem om het van je werkblad los te krabben. Het moet een slap deeg zijn, maar het wordt in de loop van het proces beter handelbaar. Verdeel het deeg in twee stukken en maak hier bollen van. Leg de deegstukken op een met bloem bestrooide plank en geef het op een warme plaats een rijs van 30 minuten. Sla het deeg plat en maak er het door het oprollen van het deeg een punt van en zet het weer weg voor een rijs van 30 minuten. Sla de de punten plat, vouw de einden naar binnen en rol het deeg op gelijk een stokbrood. Leg het vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat en geef de ciabatta's een narijs van 45 minuten. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de broden af gedurende 20 minuten mooi lichtbruin af. Lekker met kruidenboter, soep, ragout, salade,s enzovoort.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klassieke italiaanse ciabatta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Klassieke Italiaanse ciabatta heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Gebruik hiervoor verse gist, het resultaat is aanzienlijk beter.
    Keukenbakker gaf dit recept op 23 februari 2015 5 uit 5 sterren
  • Lijkt me erg lekker, maar gebruik je voor die ciabatta verse gist? want een zakje is maar 7 gr.
    Moekie54 gaf dit recept op 22 februari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven