Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Authentiek volkorenbrood recept
Authentiek volkorenbrood recept

Authentiek volkorenbrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak van de eerste 300 gram meel, 250 gram water en 10 gram gist met de hand of mixer een zetsel (slap deeg) en laat dit gedurende drie uur in je beslagkom of mixer rijzen. Voeg vervolgens de rest van de grondstoffen toe en kneed hier van een glad deeg. Weeg het deeg af in twee gelijke stukken van circa 450 gram. Bol de deegstukken op en geef ze een rijs op een warme plaats van een half uur. Maak de bollen op tot een kort brood en leg ze op de kop met de naad naar boven op een met bloem bestrooide theedoek en laat ze voor nog eens een half uur rijzen, verwarm de oven samen met je bakplaat voor op 230 graden, draai de broden om zodat de gladde kant boven kom te liggen en snij met in scheermesje twee kleine insnijdingen gelijk als een stokbrood. Leg de broden met behulp van een schietertje (plankje met handvat) op je bakplaat in de oven en bak het brood gedurende 20 to 25 minuten mooi donkerbruin af.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit authentiek volkorenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven