Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verhit een lepel in een pan met dikke bodem en strooi daar de in.
  2. Roer de met een houten lepel totdat ze doorzichtig wordt.
  3. Giet er vervolgens zoveel koud water op dat het water 1 cm boven de staat.
  4. Breng aan de kook, draai het gas laag, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Snijd ondertussen de in kleine stukjes en bak die goudbruin in een eetlepel in een koekenpan.
  6. Meng in een kom de gare , de kalkoenstukjes, de en wat verse, fijngehakte basilicum met elkaar.
  7. Maak vervolgens met het filodeeg of de de Briks.
  8. Je kunt er langwerpige, driehoekige of vierkante Briks van maken. (zie foto's) Leg daarvoor een flinke eetlepel /kalkoenvulling op een vel filodeeg of op een loempiavel en vouw de Briks in de gewenste vorm.
  9. Leg de Briks op een ingevet bakblik en laat ze ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden C.
  10. Draai de Briks tijdens het bakken een keer om zodat ze mooi bruin worden aan beide kanten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • loempiavellen is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
184 kcal
9%736 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Briks met kalkoen, rijst, mangochutney en basilicum
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • Briks met kalkoen, rijst, mangochutney en basilicum