Botervis met prei-pestosaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Halveer de in de lengte en snijd de helften in smalle halve maantjes.
  2. Breng de fumet met de aan de kook en laat het mengsel tot ca.
  3. de helft inkoken.
  4. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer af en toe.
  5. Roer dan de crème fraîche en de erdoor en laat de saus zachtjes 8 min.
  6. pruttelen.
  7. Breng op smaak met en peper.
  8. Bestrooi de vis aan beide kanten met en peper.
  9. Verhit de in een koekenpan en bak de moten in ca. 2 min.
  10. per kant lichtbruin en gaar.
  11. Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop.
  12. Lekker met nieuwe aardappels.
  13. Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kabeljauwfilet of roodbaars.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Botervis met prei-pestosaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk recept. Ik heb aan de pesto twee theelepels Harissa toegevoegd. De vis heb ik met truffelolie ingesmeerd. Wij gaan dit zeker vaker eten.
FrankR 31 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
54 kcal
2%216 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Botervis met prei-pestosaus