Boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Meng in een mixer of met een spatel alle grondstoffen (zorg dat de boter koud is) op de na glad.
  2. Niet kloppen.
  3. Verkruimel de erdoor en rol er een pil van circa 5 cm dikte.
  4. Snij hiervan plakken van ongeveer 1 centimeter dikte.
  5. Leg deze in een ingevette bakplaat van cupcake vormpjes.
  6. Strijk ze met een eitje en bak de boter koeken vervolgens in een oven van 220 graden gedurende 15 minuten mooi goud bruin af.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Boterkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boterkoek
VariatieAantalGang
Boterkoek15Taart en gebak
Appel-boterkoek4Taart en gebak
Boterkoekjes3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Echt een cool recept! de boterkoek was harstikke lekker!1 echt mjam mjam! maak hem ook! Je MOET dit recept proberen, echt. GROETJES, SOFIA
Sofia der Haven 30 maart 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
koek
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
140 kcal
7%2800 kcal
Vetten
5 g.
7%100 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%40 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%240 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boterkoek